GAZİANTEP’E GAZİLİK UNVANI VERİLİŞİNİN 97. YILDÖNÜMÜ VE ODAMIZIN KURULUŞUNUN 28. YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

I.Dünya Savaşı sırasında İngilizlerin ve Fransızların işgaline karşı destansı kahramanlık sergileyerek direnen şehrimize 8 Şubat 1921 yılında gazilik unvanı verilmiştir. Yeryüzünde ilk ve tek bu unvana sahip olan Gazi şehrimiz, bölgenin ve Türkiye’nin koşullarının oluşturulmasında önemli bir yere sahiptir. O günlerde direnişin temsili olan halkımız yine aynı çabalarla şehrimizi parlayan bir yıldız gibi ileri seviyelere taşımış, ekonomik anlamda bölgeyi kalkındırmıştır.

Ecdatlarımızdan aldığımız bu güç ve kuvvetle bizler de ekonomik, sosyal ve kültürel olarak şehrimizi en üst seviyelere taşımak için tüm gayretimizi sarf etmekteyiz. Bir bölgenin kalkınmasında ekonomik gelişimin önemi yadsınamaz. Bizler de mesleğimiz gereği ekonominin lokomotifi rolünü üstlendiğimiz için bizlere emanet edilen şehrimiz ve vatanımız için mücadelemizi sürdürüyoruz. Gazi şehrimizi bizler gibi parlayan bir yıldız haline gelmesini sağlayan tüm hemşehrilerimizi canı gönülden anıyoruz.

Bugünlerde ülkemizin Terör Örgütlerine yönelik düzenledikleri operasyonlar da ülkemizin geleceği için zaruriyetten kaynaklanmıştır ve bu mücadeleyi de sonuna kadar destekliyoruz. Gazi Şehrin insanları olarak her zaman ülkemizin ve milletimizin bekası için Devletimizin yanında olduğumuzu bir kere daha ifade ediyoruz.

Gaziantep’e Gazilik unvanı verilişinin 97. Yıldönümünde bizlere şehrimizi ve vatanımızı emanet ederek, mücadele örneğini gösteren şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi ise minnet duygusuyla anıyoruz.

Ayrıca Gaziantep SMMM Odası’nın kuruluş yıldönümüne de denk gelen bu tarihin bizler için önemi büyüktür. Gaziantep Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, 8 Şubat 1990 yılında mesleki alanda çalışmalar yapmak, mesleğin gelişmesini sağlamak, meslek onurunu ve üye haklarını korumak, mesleğin uygulanmasıyla ilgili normları geliştirmek, eğitim ve kamu kurumlarıyla işbirliği yaparak mesleki eğitimin gelişmesine katkıda bulunmak, üyeler arasında dayanışmayı sağlamak ve haksız rekabeti önlemek amacıyla kurulmuştur. Bugüne kadar görev yapmış Yönetim Kurulu, diğer kurullarımızın ve meslek mensuplarımızın, mesleğimizle ilgili yaptıkları atılımlar çerçevesinde bugünlere getirdikleri odamız ile ilgili olarak bizler de siz meslek mensuplarımıza yakışır nitelikte tavır ve faaliyetler sergilemekteyiz. Memnuniyetin sağlanması ve faaliyetlerin gerçekleştirilmesi konularında zirveyi hedeflediğimiz çalışmalarımızla odamızın 28. kuruluş yıldönümünde odamızı ve siz meslek mensuplarımızı hak edilen seviyeye taşıyan atılımlar yaptık ve yapmaya devam edeceğiz.

Bu bağlamda odamızın kuruluşunda ve bu seviyeye gelmesinde emek gösteren tüm kurucu üyeler ile yönetimde yer almış üyelerimize, odamızın günümüze entegrasyonunda önemli rol oynayan kurul ve komisyon üyelerine, odamızın amacını gerçekleştirmesi için destek veren değerli meslek mensuplarımıza çalışmalarından ve desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunarım.

Hüseyin ÖZBAY

Gaziantep SMMM Odası