Cumhuriyet; her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur. Dili, bayrağı, marşı, temel nitelikleri, ülkesi ve milletiyle bölünemez bir bütünlüğü ifade eden cumhuriyet, kayıtsız şartsız egemenliği temsil eden bir rejimdir. Cumhuriyetin en büyük önemi kuvvetini belli bir kişi ve sınıf hakimiyeti yerine millet iradesinden almasıdır.

Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarının bize bıraktığı en önemli miras olan ulusal birliğimizi ve halkımızın bütünlüğünü sağlayan Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bu yana ulusumuz tarafından büyük bir özenle korunduğu gibi gelecek nesillerimize teslim edilecektir.

Türkiye Cumhuriyeti’ nin 98. yılını kutladığımız bu anlamlı günde başta Cumhuriyetimizin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimize Allah’ tan rahmet diler, tüm gazilerimizi de saygıyla anarım. Tüm ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.

Hakan ÖZSEVEN

Gaziantep SMMM Odası Başkanı